Bondens Marked | Møns Museum

Bondens Marked

Sted: 
Møns Museum
Dato: 
Tirsdag, 2 juli, 2019 - 10:00 til Tirsdag, 6 august, 2019 - 16:00
 
I gamle dage boede de fleste ude på landet, langt væk fra byerne. Markedsdage var derfor en kærkommen og populær begivenhed, hvor man kunne medbringe og sælge sine egne varer og købe det, man ikke selv kunne fremstille. Og så kunne man jo møde andre mennesker og rigtig more sig.
 
Hver tirsdag hele sommeren, genopliver Møns Museum de gode gamle dages bondemarkeder med livlig handel, klaprende træsko og mange fornøjelige aktiviteter for hele familien.
 
På museets store hyggelige gårdsplads vil det ose af stemning, og i de mange værksteder kan man prøve tinstøbning, væve, snitte i en pind, se hvordan man skætter hør og meget, meget mere. Man kan også møde Museumsgårdens Håndarbejdslaug, som viser den svære kunst at kniple og lave fint reb med slyngstokke. Oplev hvordan man farvede garn, malede sennep, strikkede og vaskede tøj på den gode gammeldags facon med en balje vand og et vaskebræt.
 
Hver tirsdag kl. 12.30 og igen kl. 14.00 er der live spillemandsmusik i gården, som man kan lytte eller danse til, hvis ikke fødderne kan stå stille. Desuden vil der være sjove spil og lege, og måske møder man den barske Ridefoged, der går rundt og sørger for at alt går rigtig til!
 
I salgsboderne kan man bl.a. købe kaffe/pandekager/saft/sildemad.
 
Bondens Marked er hver tirsdag fra 2. juli - 6. august kl. 10 - 16.
 
Bondens Marked er meget børnevenlig, og der er gratis adgang til markedspladsen. Enkelte aktiviteter skal der betales for.
 
Entré: 
Gratis adgang