Klintekongens drøm - en kunstvandring på Møn | Møns Museum

Klintekongens drøm - en kunstvandring på Møn

Møns Museum og udvalgte steder på Møn
Søndag, 23 juni, 2019 - 10:00 til Søndag, 20 oktober, 2019 - 16:00

Portene mellem to verdener er ved at åbne sig. De som har deres øjne åbne vil tydelig se sporene. Sporene af det usynlige og det ukendte. Bevæg dig ud i landskabet. Se gennem øjnene af de første mennesker der ankom til det sted som vi nu kalder Danmark. Hør flint, mos og kridt fortælle dig historier om de væsner som har hersket på Møn langt før mennesket. Dyk ned i en tidsrejse gennem geo-kemiske formationer.Vov dig ind i Kongens palads opbygget gennem millioner af år. Træk vejret ind. Så ud igen. Se dig omkring. Klintekongen er lige foran dig. Når solen stå op er du kommet tilbage, men aldeles forandret; den der har set hans fortryllede rige er mærket for livet.

Klintekongens Drøm er en nutidig fortolkning af Møns arkæologi, mytologi og geologi opført i form af en kunst-vandring eller såkaldt art-hunt. Vi ønsker at formidle et møde med kunsten i naturen hvor vejen, søgning og navigeringen er lige så vigtig en del af oplevelsen som selve værkerne. Ved at efterlade deres flygtige spor i landskabet skaber de fire inviterede kunstnere en anderledes og spændende aflæsning af naturområderne. Kunstnerne arbejder med spændingsbalance mellem natur og kultur, med fokus på fortids paradigmer og mulige fremtidsscenarier. Ved at nærstudere landskabet og historier, sagn og myter forbundet til disse, skaber kunstnerne en række værker knyttet til vandre- og oplevelsesruter gennem udvalgte områder på Møn. Hver rute får sin egen stemning og narrativ, den består af 3-5 installationer placeret langs med ruten.

- Morten Bencke er igang med at  anlægge en skov, som bruger urskoven som model. Oplev en skov “in the making” og træd ind i Fanefjordens mystiske landskab som er dækket af gravhøje og stendysser.

- Jacob Remin arbejder med feltoptagelser og lyd eksperimenter. Naturlige og syntetiske lydspor smeltes og kondenseres for at danne en ny aflæsning af Møns akustiske landskaber.

- Nana Francisca skaber en række fysiske og symbolske porte, der markerer overgange i landskabet og mellem de elementer, som de forbipasserende bevæger sig igennem. En passage, et mellemrum, en    opdagelse.

- Georg Jagunov fortæller en historie om et urgammelt væsen, som har boet på Møn langt før ankomsten af de første mennesker, efter slutning af den seneste istid. Sagn er vækket til livet.

Projektet finder sted mellem 22. Juni og 10. September 2019 på udvalgte lokationer på Møn. Detaljeret information om lokationer kan findes i projektets trykte folder. Ud over ruterne findes der også en satellit udstilling på Møns Museum. Udstillingen fordyber og arbejder videre med de emner som kunstnerne beskæftiger sig med gennem ruterne. Der bliver præsenteret en række installationer, video og lydværker, samt et udvalg af lokale sagn og tekster om Møns fjerne fortid.

Klintekongens Drøm er initieret af Georg Jagunov med håb om at blive en tilbagevendende kurateret event. Projektet er udviklet  i partnerskab med Møns Museum, Kunsthal Møn 44, GeoCenter Møns Klint, Naturstyrelsen og Biosfære Møn. Hovedformålet med projektet er at kultivere interesse, respekt og nysgerrighed for naturen og fortiden hos både voksne, unge og børn.

Kontakt:
Projektleder Georg Jagunov
tlf. : 41984251
mail: georg.jagunov@gmail.com

Udstillingen er inkluderet i billetten til Møns Museum. Kunstvandringen er gratis.