Historier om Sydøstdanmark – Middelalderbyen Stege

Søndag, 30 april, 2017 -
14:00 til 15:15

Fortidsmindedagen fejres med en byvandring i middelalderbyen Stege.

Kom med på byvandring i Stege, hvor vi ser nærmere på middelalderbyen, som stadig er meget synlig i nutidens bybillede. Vi går ad de gamle gader, kigger på Mølleporten og byens velbevarede befæstning, hører om Stegeborg samt besøger kirken, som har nogle af Danmarks mærkeligste kalkmalerier! Vi slutter af i museets nye udstilling, som viser nogle af de spændende arkæologiske fund fra byen – deriblandt solidt tømmer fra Stegeborg.

2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til, når en nyproduceret Danmarkshistorie i foråret ruller over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien.