Historier om Sydøstdanmark – Indvandring for viderekomne i bronzealderen

Busene Have
Lørdag, 8 april, 2017 -
13:00 til 15:00

Tag på vandring med museets arkæologer blandt bronzealderens gravhøje i Busene Have på Østmøn.

Arkæologerne Lehne Mailund Christensen og Jonas Christensen inviterer til åbent hus i Busene Have på Østmøn. På en vandring mellem gravhøjene fortæller de om hvordan højene var pejlemærker ved rejser både til lands og til vands. I bronzealderen bidrog folk fra fjerne himmelstrøg, ligesom nu, med krydderi på tilværelsen: ny inspiration, ny teknologi og nye gener.

Pris 50kr. / 40kr. for årskortholdere og medlemmer af Museumsforeningen Sydsjælland og Møn (husk årskort/medlemskort)

Billetter kan købes online her eller på Næstved Museum / Køge Museum. Gebyr 10kr. på alle billetter

2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til, når en nyproduceret Danmarkshistorie i foråret ruller over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien.