AFLYST - Foredrag: Historien om Holmegaard | Møns Museum

AFLYST - Foredrag: Historien om Holmegaard

Sted: 
Møns Museum (baghuset)
Dato: 
Torsdag, 23 april, 2020 - 19:00 til 20:30

Holmegaard Glasværk startede sin produktion af glas for næsten 200 år siden. Mere præcist i år 1825. Værket var både det første og sidste glasværk inden for det vi kender som Danmark i dag. Holmegaard har derfor sat et markant aftryk på dansk glashistorie med sin mangeårige historie og unikke markedsposition - faktisk så markant, at man ud fra dette ene glasværk kan fortælle historien om alle danske glasværkers historie.

I begyndelsen fremstillede værket udelukkende mundblæste flasker, senere vinglas, vaser og lignende - alt sammen i tidstypisk stil for at efterkomme efterspørgslen og markedets behov. I 1920erne blev de første designere dog ansat, og med disse begyndte Holmegaard i særlig grad at sætte det aftryk på det Holmegaard vi også kender i dag - verdenskendt for sit glasdesign.

Til foredraget "Historien om Holmegaard" vil museumsinspektør, Susanne Outzen, tage publikum med på rejsen gennem glasværkets historie og DNA - fra dets spæde start i 1825 til ansættelsen af designerne og den delvise lukning i 2008.

PRAKTISK
Sted: Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege (baghuset i gården)
Dato og tid: 23. april, 19.00 - 20.30
Pris i forsalg: 75 kr. (+billetgebyr).
Pris i døren: 85 kr.

KØB BILLET

Entré: 
75 kr.